Home » Reviews

Wat zeggen anderen over Moment voor Kinderen?

Reacties

Danielle
3 jaar geleden

Eind vorig jaar is onze zoon van 8 gestart met de cursus bikkels met lef. Hij had niet veel zelfvertrouwen en was daarbij ook erg verlegen. Hij had moeite met het maken van vriendjes en zijn schoolresultaten leden hier ook wat onder. Tijdens de cursus leerde hij met behulp van 'piepmiep Paula' en 'bikkelboy Bob' zijn negatieve gedachten en acties te analyseren en stapsgewijs te veranderen in positieve gedachten en acties. Ook wij als ouders hebben veel geleerd over hoe wij onze zoon het beste kunnen begeleiden om tot deze positieve gedachten en acties te komen. Het heeft ons ook geleerd om op de juiste manier in gesprek te komen met onze zoon. Nu de cursus is afgelopen, is hij ontzettend veranderd. Hij heeft nieuwe vriendjes gemaakt, durft op anderen af te stappen, durft naar de juf te gaan als hij iets moeilijk vindt, zijn eigen grenzen aangeven, straalt blijdschap en zelfvertrouwen uit. Zijn schoolresultaten gaan met sprongen vooruit. Voordat hij met de cursus begon, wilde hij absoluut niet deelnemen. Echter, na een bijeenkomst met Manon vroeg hij al wanneer de volgende bijeenkomst was. Hij vond het erg leuk. Het is ook fijn om met Manon samen te werken. Ze belt geregeld over de voortgang en biedt ruimte om een persoonlijke draai aan de cursus te geven om de laatste les te besteden aan een onderwerp waar het kind nog wat moeite mee heeft. Wij zijn zeer tevreden over de cursus!

Marjolijn
4 jaar geleden

Onze dochter van 6 jaar heeft de bikkeltjestraining gevolgd. Ze moest erg wennen in groep 3 en we zagen met name dat ze al het nieuwe erg spannend vond, situaties uit de wegging en wat meer zelfvetrouwen kon gebruiken. De Bikkeltjestraing kwam als geroepen. In een klein veilig groepje kreeg ze 10 x een lesje waarin ze op een speelse wijze meer zelfvertrouwen op kon doen. Houding, stem, nee durven zeggen etc kwam aan bod. Het leuke van de training was ook hoe je ook als ouder op een positieve en luchtige manier hier mee aan de slag kan om je kind te helpen. Het bikkeltjesboek en thuisopdrachtjes in beloningsvorm was zo leuk en positief. Verder is Manon is iemand met een open en rustige uitstraling. We zijn erg blij dat onze dochter de cursus gedaan heeft. Ze is er ook met veel plezier naar toe gegaan en het heeft haar echt geholpen.

EvL
4 jaar geleden

Manon begon met onze zoon van 9 met de training Stoppen, denken doen en ondersteuning bij rekenen. Gaandeweg ontdekte Manon dat de samenwerking tussen de beide hersenhelften van onze zoon nog niet optimaal ontwikkeld was, waardoor hij moeite had met bepaalde vaardigheden. In overleg met ons heeft ze vervolgend de focus gelegd op het begeleiden in het stimuleren van het gebruik van beide helften. We hebben de indruk dat dit hem zéker heeft geholpen. Ook op het gebied van rekenen zijn de basisbeginselen beter verankerd. We hopen dan ook dat al het harde werken terug te zien is in de resultaten op het laatste rapport.

Onze zoon volgde de trainingen van Manon met heel veel plezier en maakte het bijbehorende huiswerk zonder morren. We vonden Manon erg prettig in het contact. Ook fijn: ze kon aan huis komen voor de trainingen!

Kellie
4 jaar geleden

Felicia heeft enkele maanden lang bij Manon de faalangsttrainjng gevolgd en het resultaat is goed merkbaar. Manon heeft haar geleerd anders, op een positievere wijze, naar zichzelf en haar inzet op school te kijken en negatieve onzekere gedachten daarmee om te zetten in positieve gedachten. Het zelfvertrouwen is enorm toegenomen en Manon heeft daar een wezenlijke bijdrage aan geleverd. Omdat Felicia een goede klik met Manon bleek te hebben, vond ze ook heel leuk om naar de training te gaan. Manon, mede namens Felicia heel erg bedankt voor je hulp en je enthousiasme!

Inge
4 jaar geleden

Onze zoon kon een duwtje in de richting van meer zelfvertrouwen gebruiken. Via via kwamen wij bij Manon terecht en in overleg hebben wij gekozen voor de individuele Bikkeltraining. De training was op zijn lijf geschreven, hij ging er met veel plezier heen en na een aantal keer zag je een verandering bij hem gebeuren. In 1e instantie thuis maar later ook buiten de deur. Hij durft zichzelf meer te laten zien en als hij iets wil vragen dan doet hij dit, zeker thuis, gewoon. De training is afgelopen maar regelmatig vraagt hij nog of hij naar Manon mag. Zelf heb ik erg prettig samengewerkt met Manon. Zij neemt de tijd om de voorbespreking te doen en tijdens de training werd ik goed op de hoogte gehouden. Een aanrader!

Marjon
4 jaar geleden

Na de bikkeltraining van Manon hebben wij ‘onze’ zoon weer terug. Hij kan zijn gevoel beter onder woorden brengen en wij snappen hem beter. Manon heeft ons als ouders ook een spiegel voor gehouden: met welk dier vergelijkt hij onze gezinsleden (een echte eye opener) en waarom reageert hij zo zoals hij reageert. Wanneer grijpen we in en wanneer geven we hem rust, ruimte en gelegenheid om zijn frustratie te uiten. Dank voor je aandacht en hulp Manon!!

Nicki
4 jaar geleden

Geen minuut spijt van de aanmelding en volgen van de individuele bikkeltraining! Manon heeft een hele rustige uitstraling. Ze haakt echt in op de beleving van het kind en geeft ruimte voor eigenheid. Ze heeft onze meid op een hele fijne manier gecoacht.

Onze dichter (5jaar) ging met plezier naar de training en vond het jammer toen deze afgelopen was. Ze heeft veel geleerd, en is eigenlijk door alle tips en tricks die ze geleerd heeft nog steeds aan het groeien. Ze kan nu veel beter met haar gevoel en gedachten om gaan, is zelfverzekerder: zit lekker in haar vel en straalt dat uit. Om ons heen ziet men het en benoemd het verschil. Niet alleen zij, samen hebben we heel veel geleerd. Een individueel gesprek met Manon heeft ons (man en mij) nieuwe inzichten gegeven en verder geholpen zodat ook wij met haar onze bikkel mee konden groeien. Samengevat: we zijn heel blij dat we jou zijn tegen gekomen! Dank je wel Manon!

Yvette
5 jaar geleden

Lars had boze buien en gedragsproblemen. Vooral op school leidde dit tot problemen en toen zijn we bij coaching uitgekomen. Lars heeft een coachingstraject en bikkeltraining doorlopen.
Het is echt ongelooflijk hoe hij gegroeid is. Hij heeft veel geleerd, en wij ook. Hij is niet meer zo snel boos en kan beter relativeren. Onze lieve en stoere zoon kwam veel meer naar boven en je ziet dat hij daar zelf ook heel blij mee is.
Hij ging graag naar je toe, maar het traject is inmiddels afgerond en hij loopt veel zelfverzekerder rond. Hij is klaar voor de middelbare school!
Bedankt voor de moeite en energie die je in hem hebt gestoken, dat is echt heel waardevol geweest.

Jessica van der Arend
5 jaar geleden

Wij willen je bedanken voor alles wat je voor onze zoon Roel (6 jaar) hebt gedaan.
Hij kan beter omgaan met zijn emoties, zit lekkerder in zijn vel.
Als coach ben je heel betrokken bij het kind.
Roel gaat je zeker missen.
Voor ons als ouders was het contact laagdrempelig en prettig. Hierdoor bleven wij goed op de hoogte en dat geeft een heel prettig gevoel.
Ook waren wij heel blij dat je bij Roel op school kwam. Je observeerde wat er gebeurde in de klas en kon hierdoor je coaching goed aanpassen op wat Roel nodig had.
Kortom, wij zijn je dankbaar voor alles wat je voor Roel en voor ons hebt gedaan.

Jeannette Benschop
5 jaar geleden

We waren erg blij met je begeleiding van onze zoon. Ik vind dat je een enorm lieve en positieve uitstraling hebt. Je hebt hem (en ons) goed op weg geholpen met allerlei tools om beter aan de slag te gaan (incl de tip voor de bril). Nogmaals bedankt voor je hulp!

Reactie plaatsen

“Manon heeft onze zoon Joep (8) ontzettend goed geholpen om beter uit de voeten te kunnen met begrijpend lezen. Joep wist niet goed hoe hij aan de slag moest met teksten en daarbij behorende vragen. Manon heeft Joep een aantal truukjes  (strategieën) aangeleerd om hem te helpen niet in een tekst te “verdrinken” en stap voor stap de tekst de baas te worden. Manon legde al snel de vinger op de zere plek en gaf ook extra tips voor materiaal dat thuis spelenderwijs kon worden aangereikt.

 

Als ouders hebben wij Manon leren kennen als een heel prettig persoon die goed meedacht en adviseerde over de dingen waar Joep moeite mee heeft en ook bereid was om daar verder in mee te denken en een en ander te analyseren. Manon begeleidde Joep op positieve en vrolijke wijze en gaf hem zelfvertrouwen. 

Mocht je een kind hebben dat op school misschien niet de aandacht krijgt die het nodig heeft dan raad ik de begeleiding van Manon van harte aan!”

Esther W. op 19 april 2018

 

"Onze beiden zonen hebben enige tijd ondersteuning gekregen op het gebied van spelling bij Manon.

Het bezig zijn met spelling is niet hun favoriet. Maar Manon heeft het voor elkaar gekregen dat ze sterk zijn gegroeid en het hierdoor ook leuker zijn gaan vinden.

Zij gaat gestructureerd aan de slag en weet met heldere materialen en methodes de mannen te helpen!

Per week maken ze stappen!

Met de juiste benadering en persoonlijke aandacht weet Manon het verschil te maken!"  

 

 

"Met veel geduld en aandacht geeft Manon onze zoon elke week bijles in rekenen. Wat een ontwikkeling heeft hij al doorgemaakt! Manon heeft ervoor gezorgd dat hij de basis nu beheerst en dat er verder gegaan kan worden met de verdieping daarvan. Manon stelt zich flexibel op en speelt goed in op hetgeen op school aangeboden wordt.  Wij, maar belangrijker nog onze zoon, worden hier erg blij van! "

" Onze dochter Lise (5 jaar) was een gevoelig meisje, die snel huilde en niet goed onder woorden kon brengen wat ze werkelijk wilde. De Bikkeltraining gaf haar enorm meer zelfvertrouwen. Leuk was ook dat de juf van haar klas een echte verandering zag, ze durfde opeens veel meer te vertellen in de kring! Daarnaast vond Lise de trainingen heel erg leuk en ging elke woensdag met veel plezier naar haar Bikkeltraining!" 

 

Omdat wij vonden dat onze zoon (9 jaar) steviger in zijn schoenen zou kunnen staan hebben we hem opgegeven voor de cursus Bikkels in de dop. Hij is geen één keer met tegenzin naar de opkomst gegaan!
En doordat ik zelf met hem de lesstof doornam heb ik er ook nog wat bijgeleerd.
Na de zeven lessen kan ik echt zeggen dat hij steviger in zijn schoenen staat en ook zijn juf op school gaf aan (zonder dat zij wist dat hij deze cursus volgt) dat zij een positieve verandering in het voor zichzelf opkomen had opgemerkt.

 

Onze zoon (9) heeft een individuele Bikkels-training bij Manon gevolgd. Hij heeft heel veel geleerd van Manon. Hij kan nu beter omgaan met boze buien. Hij is meer beheerst geworden en snapt beter hoe hij moeilijke situaties kan aanpakken. Ook heeft hij meer zelfvertrouwen gekregen. Het is nu thuis en op school weer veel gezelliger!

Wat wij zo goed vinden aan Manon, is dat zij onze zoon op een serieuze, niet-kinderachtige manier, begeleidde, zonder dat het allemaal te zwaar en te belangrijk werd gemaakt. Op een vrolijke, positieve manier laat ze hem zelf dingen ontdekken en leren. Onze zoon vond de trainingen leuk en is zelf ook heel tevreden over de tips van Manon. Hij zit duidelijk beter in zijn vel.

Hoi Manon,
Sinds Jennifer elke week een uurtje met jou "bikkelt" zien we ons lieve, verlegen meisje echt opbloeien! Ze heeft een grote sprong gemaakt en haar zelfvertrouwen groeit met de dag. We zijn dan ook super tevreden met jouw rustige, positieve en enthousiaste aanpak!

 

Hoi Manon,

Sinds enkele weken volgt Finn (10jaar) met heel veel enthousiasme de mindset training bij jou. De warmte en het enthousiasme van jou tijdens het kennismakingsgesprek zorgden al meteen voor veel vertrouwen. En wat is het dan super gaaf om te zien dat het werkt! Finn heeft weer zin in het leren. Hij ziet, weet en voelt dat hij er zelf wat aan kan doen. Langzaam verandert zijn vaste mindset in een groeiende mindset. Wij hebben weer een blij kind met veel meer zelfvertrouwen. Dank daarvoor!

"Hoi Manon,
Heel graag wil ik jou en iedereen laten weten dat je een super coach bent! Je straalt een enorme rust en optimisme uit en je haalt het beste uit kinderen naar boven. Je bent heel geduldig en heel vakkundig en leert kinderen echt sterker in de schoenen te staan! Casper gaat iedere week heel graag naar je toe en is sinds jouw coaching een stuk vrolijker en bewuster van zijn eigen mogelijkheden.
Je bent ook wel wat bescheiden, vandaar dat ik dit bericht via fb post. Enorm bedankt!
Manja "

Onze dochter van 8 jaar heeft met Manon gewerkt. Het was fijn dat niet alleen onze dochter coaching kreeg, maar ook wij als ouders! We hebben geleerd waar wij op kunnen letten in onze benadering naar onze dochter toe en waar we zelf nog in mogen groeien. Ook de juf op school kreeg tips om onze dochter beter te kunnen begeleiden, zodat iedereen die dicht bij haar staat haar kan begeleiden op een manier die bij onze dochter aansluit. Onze dochter is nu een heel ander kind. Ze lacht nu vaak als ze uit school komt, kan contact maken met andere kinderen, heeft nieuwe vriendinnetjes, meer zelfvertrouwen en kan voor zichzelf opkomen. Voorheen was het een mopperkont en zag ze alles door een donkergrijze bril. Nu kan ze (soms met onze hulp, soms uit zichzelf) herkennen wanneer ze een donderwolkje is en het ombuigen naar een positieve 'bikkel Bob' houding. Het mooiste wat wij nu terug zien door de coaching van Manon is dat onze dochter weer straalt en geniet van het kind zijn. We hebben weer een jong meisje van 8, die steeds meer onbezorgd kan spelen en genieten! Dank je wel Manon!

" Dankzij de bikkeltraining van Manon is mijn dochter van 7 jaar in positieve zin weerbaarder geworden: van een timide en verlegen meisje naar een persoontje met een stevige houding, uitstraling en gedrag. Ik merkte al na de eerste twee bijeenkomsten dat de training zijn vruchten afwierp bij mijn dochter. Mijn dochter heeft nu de training afgerond en wij zullen met haar de tools die ze van Manon heeft meegekregen zeker blijven oefenen. "

Manon,

 

Bedankt voor je cursus Mindset, je bent het laatste zetje geweest om mijn dochter voor regulier onderwijs weer een stukje motivatie te geven, wat ze op vorige scholen mistte.

Nadat ze verkeerd terecht gekomen was, als hoogbegaafde op een school voor speciaal basis onderwijs, die haar niet verder hielp, was mijn dochter  thuis komen te zitten.

In die periode thuis zijn we jouw cursus mindset tegen gekomen deze hebben we aangeboden aan onze dochter, waardoor een stukje zelfvertrouwen hersteld werd  bij haar, en zij verdere motivatie kreeg om terug te keren in het onderwijs. Nu gaat zij naar de goede school, die we inmiddels ook gevonden hebben, hierdoor was het logistiek niet zo handig is om verder te gaan met mindset bij je, gelukkig kunnen ze daar op de nieuwe school ook goed mee uit de voeten. Ze springt er vol zelfvertrouwen rond en komt gemotiveerd en vol energie weer uit school en knapt langzaam maar zeker verder op, op weg naar een mooiere toekomst.

"Ontzettend bedankt voor de goede zorg die je Amy hebt gegeven de afgelopen tijd, ik vind haar erg gegroeid, en ze vond het zelf ook fijn.
Bedankt voor het stappenplan, altijd handig op erbij te hebben, heb hem uitgeprint." vader van Amy n.a.v de training "Bikkels in de dop"

"Soms heeft een kind een beetje sturing nodig. Manon heeft dat super gedaan en mijn zoon zit nu weer lekker in zijn vel."