Home » Remedial teaching en bijles

remedial teaching of bijles

Er zijn een heleboel redenen waarom het soms op school niet lukt. Soms is de reden dat er gewoon gaten in de kennis en vaardigheden van het kind zitten, dan kan bijles of remedial teaching een goede oplossing zijn, soms is er meer aan de hand. De manier van leren op school sluit niet aan, of er is iets niet in orde met de werkhouding of concentratie van je kind. Soms speelt faalangst een rol. 

In alle gevallen gaan we tijdens een uitgebreid intakegesprek eerst samen op zoek naar de vermoedelijke oorzaak van het probleem. Indien nodig en gewenst ga ik ook met de leerkracht van je kind in gesprek, zodat we een zo goed mogelijk beeld van de situatie hebben.  Naar aanleiding hiervan maken we samen een plan en bedenken we met welke stappen je kind het best geholpen is. Dat kan 'gewoon' extra lees-, reken- of spellingles zijn, maar ook begeleiding op werkhouding, concentratie en zelfvertrouwen of een combinatie daarvan. Het doel is altijd om te zorgen dat je kind weer lekker in zijn vel zit en over voldoende vaardigheden beschikt om zich optimaal verder te ontwikkelen op het niveau dat bij hem of haar past. Tijdens het intake-gesprek maken we samen een inschatting van hoe lang de hulp nodig zal zijn om de gewenste doelen te behalen. Zo weet je altijd van te voren waar je aan toe bent. 

 

Tijdens de begeleiding hebben wij ook regelmatig contact. Hier maken we duidelijke afspraken over tijdens het intakegesprek. Zo blijf je op de hoogte van de vorderingen van je kind en weet je ook hoe je thuis je kind het beste kunt helpen. 

 

 

methodes en materialen

Tijdens de begeleiding wordt onder andere gebruik gemaakt van de volgende methodes:

Technisch Lezen- Taal in Blokjes en Leesbalans

Begrijpend Lezen- Alle teksten de baas, Cito ABCD

Rekenen- Rekensprint, Reken Remedie, Raak Cito training, Ambrasoft, Jamara-rekenen, Rekenwereld

Spelling- Spellingsprint, Spelling in de Lift, Ambrasoft

Werkhouding en Concentratie: Stippe Stappe, REM-weg en Concentreer en leer. 

 

Leuk extraatje: Alle kinderen die Remedial Teaching bij Moment voor Kinderen volgen krijgen daar een gratis Ambrasoft account bij. Zo kun je thuis ook op de computer met de schoolstof aan de slag. Ook bij de Methode Taal in Blokjes is het gebruik van het ondersteunende computer methode inbegrepen. 

 

Naast de genoemde methoden maak ik ook gebruik van allerlei aanvullend materiaal zodat de leerstof visueel en handelend ondersteund wordt en er afwisseling is in de vorm van spelletjes en diverse andere werkvormen. 

reviews

"Onze beiden zonen hebben enige tijd ondersteuning gekregen op het gebied van spelling bij Manon.

Het bezig zijn met spelling is niet hun favoriet. Maar Manon heeft het voor elkaar gekregen dat ze sterk zijn gegroeid en het hierdoor ook leuker zijn gaan vinden.

Zij gaat gestructureerd aan de slag en weet met heldere materialen en methodes de mannen te helpen!

Per week maken ze stappen!

Met de juiste benadering en persoonlijke aandacht weet Manon het verschil te maken!"  

 

"Met veel geduld en aandacht geeft Manon onze zoon elke week bijles in rekenen. Wat een ontwikkeling heeft hij al doorgemaakt! Manon heeft ervoor gezorgd dat hij de basis nu beheerst en dat er verder gegaan kan worden met de verdieping daarvan. Manon stelt zich flexibel op en speelt goed in op hetgeen op school aangeboden wordt.  Wij, maar belangrijker nog onze zoon, worden hier erg blij van! "

 

kosten en mogelijkheden

Begeleiding Prijs
Intakegesprek gratis
Remedial teaching, losse les € 50,00 per uur
Remedial teaching maandabonnement (minimaal 3 maanden les, daarna maandelijks opzegbaar, elk week 1 les, behalve in de vakanties, de maanden juli en augustus worden niet gefactureerd ) €190,00 per maand
Jamara rekenen € 30,00 per les van een half uur, om de week
Observatie of gesprek op school € 50,00 per uur
Verslag op aanvraag € 50,00 per uur
Training begrijpend lezen, individueel €310,00 voor 6 lessen van een uur, intakegesprek, tussentijdse evaluatie, eindgesprek en alle materialen.
Training begrijpend lezen in een groepje € 219,00 voor 6 lessen van anderhalf uur, intakegesprek, tussentijdse evaluatie, eind gesprek en alle materialen.
Training Cito in beeld voor kinderen uit groep 7 en 8, individueel. €370,00 voor 7 lessen van een uur, intakegesprek en eindevaluatie en het werkboek.
Training Cito in beeld voor kinderenvan groep 7 en 8 in een groepje. €230,00 voor 7 lessen van een uur, intakegesprek en eindevaluatie en het werkboek.
Reiskosten €0,25 per kilometer

Denk je dat je langere tijd hulp nodig hebt? Vanaf minimaal 3 maanden Remedial Teaching is het mogelijk om een abonnement af te sluiten. Zo betaal je een vast bedrag per maand en krijg je ook een interessante korting. De prijs is dan €175,00 per maand (exclusief eventuele reiskosten als de begeleiding op school of bij jullie thuis plaatsvindt). 

 

meer informatie of een intakegesprek aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter en ik bel je zo snel mogelijk om een afspraak te maken.