Home » remedial teaching en bijles

remedial teaching of bijles

Er zijn een heleboel redenen waarom het soms op school niet lukt. Soms is de reden dat er gewoon gaten in de kennis en vaardigheden van het kind zitten, dan kan bijles of remedial teaching een goede oplossing zijn, soms is er meer aan de hand. De manier van leren op school sluit niet aan, of er is iets niet in orde met de werkhouding of concentratie van je kind. Soms speelt faalangst een rol. 

In alle gevallen gaan we tijdens een uitgebreid intakegesprek eerst samen op zoek naar de vermoedelijke oorzaak van het probleem. Indien nodig en gewenst ga ik ook met de leerkracht van je kind in gesprek, zodat we een zo goed mogelijk beeld van de situatie hebben.  Naar aanleiding hiervan maken we samen een plan en bedenken we met welke stappen je kind het best geholpen is. Dat kan 'gewoon' extra lees-, reken- of spellingles zijn, maar ook begeleiding op werkhouding, concentratie en zelfvertrouwen of een combinatie daarvan. Het doel is altijd om te zorgen dat je kind weer lekker in zijn vel zit en over voldoende vaardigheden beschikt om zich optimaal verder te ontwikkelen op het niveau dat bij hem of haar past. Tijdens het intake-gesprek maken we samen een inschatting van hoe lang de hulp nodig zal zijn om de gewenste doelen te behalen. Zo weet je altijd van te voren waar je aan toe bent. 

 

Tijdens de begeleiding hebben wij ook regelmatig contact. Hier maken we duidelijke afspraken over tijdens het intakegesprek. Zo blijf je op de hoogte van de vorderingen van je kind en weet je ook hoe je thuis je kind het beste kunt helpen. 

reviews

"Onze beiden zonen hebben enige tijd ondersteuning gekregen op het gebied van spelling bij Manon.

Het bezig zijn met spelling is niet hun favoriet. Maar Manon heeft het voor elkaar gekregen dat ze sterk zijn gegroeid en het hierdoor ook leuker zijn gaan vinden.

Zij gaat gestructureerd aan de slag en weet met heldere materialen en methodes de mannen te helpen!

Per week maken ze stappen!

Met de juiste benadering en persoonlijke aandacht weet Manon het verschil te maken!"  

"Met veel geduld en aandacht geeft Manon onze zoon elke week bijles in rekenen. Wat een ontwikkeling heeft hij al doorgemaakt! Manon heeft ervoor gezorgd dat hij de basis nu beheerst en dat er verder gegaan kan worden met de verdieping daarvan. Manon stelt zich flexibel op en speelt goed in op hetgeen op school aangeboden wordt.  Wij, maar belangrijker nog onze zoon, worden hier erg blij van! "

 

kosten en mogelijkheden

De ervaring leert dat bij remedial teaching consistentie heel belangrijk is. Daarom bied ik deze vorm van hulp aan in de vorm van een abonnement. Er is elke week een uur les, ook in de vakanties.( 4 weken per jaar is de praktijk gesloten, zodat ik even kan opladen, dit is verrekend in het tarief.) Zo kunnen we echt een goede slag maken en achterstanden wegwerken.  Hieronder vind je een voorbeeld van de kosten als de lessen bij mij op de praktijk plaatsvinden. Uiteraard is het ook mogelijk om les op locatie te krijgen, dan komt er een vergoeding van € 0,25 per kilometer bij. Ik maak graag een offerte op maar voor jullie. 

Het is ook mogelijk een abonnement af te sluiten waarbij je niet komt in de vakanties. Ook in juli en augustus is er dan geen les. Je betaalt in die maanden dan ook een abonnementskosten. 

Beide abonnementen kun je per maand opzeggen, dus je zit nergens lang aan vast.

Wil je toch liever losse lessen? Dan kan dat uiteraard ook. 

Het is mogelijk om de begeleiding in een klein groepje te volgen. Dan is het belangrijk dat de kinderen hetzelfde niveau hebben of in dezelfde jaargroep zitten. 

Begeleiding Prijs
Intakegesprek gratis
Remedial Teaching in abonnementsvorm, inclusief alle vakanties. € 175,00 per maand
Remedial Teaching in abonnementsvorm, exclusief de vakanties. €162,50 per maand (juli en augustus geen kosten verschuldigd)
Remedial teaching losse lessen € 45,00
Jamara rekenen € 30,00 per les van een half uur, om de week
Observatie of gesprek op school € 45,00 per uur
Verslag op aanvraag € 45,00 per uur
Begeleiding in een tweetal € 100,00 per kind, per maand
Begeleiding in een drietal € 75,00 per kind, per maand
Training begrijpend lezen, individueel €270,00, voor 6 lessen van een uur, intakegesprek, tussentijdse evaluatie en eindgesprek en alle merialen.
Training begerijpend lezen in een groepje € 219,00 voor 6 lessen van anderhalf uur, intakegesprek, tussentijdse evaluatie, eind gesprek en alle materialen.
Training Cito in beeld voor kinderen uit groep 7 en 8, individueel. €370,00 voor 7 lessen van een uur, intakegesprek en eindevaluatie en het werkboek.
Training Cito in beeld voor kinderenvan groep 7 en 8 in een groepje. €230,00 voor 7 lessen van ene uur, intakegesprek en eindevaluatie en het werkboek.
  • Alle hierboven genoemde bedragen zijn inclusief BTW of daarvan vrijgesteld.
  • Tussentijds telefonisch overleg is inbegrepen, net als het overleg met de leerkracht aan het begin van het traject. 
  • Alle materialen zijn inbegrepen. 
  • Meer informatie over Jamara-rekenen vind je op deze pagina
  • Meer informatie over de training "Alle teksten de baas", begrijpend lezen voor groep 5 t/m 8 vind je op deze pagina.
  • Meer informatie over de training Cito in beeld vind je op deze pagina.
  • Ga je op vakantie of voorzie je dat het de komende periode lastig is om naar de lessen te komen. Je mag je abonnement één keer per jaar een maand pauzeren, je plekje blijft dan gereserveerd, voor als je daarna weer verder wilt. Dit moet je wel minimaal een maand van te voren aangeven. 
  • Er geldt een maand opzegtermijn. 

meer informatie of een intakegesprek aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter en ik bel je zo snel mogelijk om een afspraak te maken.