Home » Huiswerkbikkels

Huiswerktraining

Waarom zou ik aan mijn huiswerk beginnen? Hoe hou ik de meeste vrije tijd over? Hoe leer ik slim en efficiënt? Hoe houd ik mijn aandacht erbij?
Deze vragen staan centraal in de training ‘Huiswerk Bikkels’ (deelname in een groepje of individueel). In deze training zijn de beste en slimste tips, stappenplannen en kennis samengevoegd. Op een vlotte, aantrekkelijke manier wordt met behulp van zeurfeiten, best-bewaarde-huiswerkgeheimen en puberexcuses leerlingen alles bijgebracht wat nodig is om een goede start te maken op het voortgezet onderwijs. Met deze training wordt een stevige basis gelegd voor efficiënt leren waarbij het zeer uitgebreide handboek vele mogelijkheden biedt tot verdere verdieping.

Alle deelnemers ontvangen het uitgebreide handboek 'Huiswerk Bikkels'. De inhoud van het handboek wordt tijdens de training grotendeels behandeld, concreet gemaakt en geoefend. Daarnaast worden er vele handige stappenplannen en schema's in kopieerbladen mee geleverd, die keer op keer kunnen worden gebruikt, zodat je na de training kunt blijven toepassen wat je geleerd hebt.

Inhoud van de training

Tijdens de training komen de volgende zaken aan bod:

Deel 1 Motiveren

motiveren, doelen, successchema, huiswerkdeal, beloningen, toplijst, voordeeltjes, aandacht en concentratie,

Deel 2 Plannen & organiseren

rooster, werkplek, boeken-inpak-lijst, plannen, weekplanner, planregels, dagplanner, weekoverzicht, formulier langlopende opdrachten, toestplanner

Deel 3  Studievaardigheden

Leerstijl, woordjes leren, teksten aanpakken, begrijpend lezen, sleutelwoorden, samenvatten,

Deel 4
Studievaardigheden

Mindmappen, geheugentechnieken, toetsen meerkeuze, toetsen open vragen. 

"Dankjewel voor alles, hij heeft er zoveel aan gehad dat hij nu zelfstandig kan plannen en dat gaat goed!! De eerste twee cijfers zijn net binnen!! 2x een 10." 

Praktische informatie:

Praktische informatie:

De training kan in een groep en individueel gevolgd worden. Wat daarbij de beste keus is, is per kind en situatie verschillend. Een paar keer per jaar start er een groepstraining, De data hiervoor kun je vinden op de website of in de nieuwsbrief.

Het hele traject bestaat uit de volgende onderdelen:

-1 gratis en vrijblijvend intakegesprek met de ouders

-4 bijeenkomsten van anderhalf uur in een groepje van minimaal 2 en maximaal 5 kinderen. 6 sessies van een uur bij een individueel traject. 

- werkmap en lesboek, met daarbij alle benodigde plannings- en motivatieformulieren. 

-1 keer telefonisch overleg gedurende de training en een afrondend gesprek na afloop.

 

Wil je meer informatie over de huiswerktraining, heb je een vraag of wil je een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Dat kan via het onderstaande formulier: