Home » Blogpagina

Hier vind je vast de laatste artikelen:

In dit artikel lees je hoe een kindercoachingstraject er bij MVK eruit ziet. Voor welke problemen is het geschikt en wat gebeurt er tijdens de afspraken?

Samen spelen, samen delen. Leer je kind delen zonder drama.

Kom uit je comfort-zone en durf nieuwe dingen te proberen.

Hoe moedig je je kind aan als het iets nieuws of moeilijks niet durft te proberen? Lees hier meer over aanmoedigen bij faalangst.

Sommige kinderen kunnen van nature beter voor zichzelf opkomen dan andere kinderen. Wat kunnen weerbare kinderen goed? En kunnen andere kinderen dat ook leren? Je leest hier meer over weerbaarheid.

Liegen hoort bij de normale ontwikkeling van je kind. Lees hier wat je moeten weten over kinderen die liegen en hoe je daar het best mee om kunt gaan.

"Computeren" is behoorlijk veranderd de afgelopen jaren, lees hier meer over je kind zonder schuldgevoel laten computeren.

Deze blog gaat over keuzes maken en zelf weer de regie gaan voeren. Lees hier 5 tips over hoe je de avonden met je gezin weer gezellig maakt.

Woordenschat is heel belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Lees hier hoe je je kind kunt helpen een goede woordenschat te ontwikkelen.

Samen met iq is woordenschat een belangrijke voorspeller voor succes op school en zelfs in het leven. Lees meer over woordenschat in dit artikel.

Voordat, in de loop van groep 3, een kind kan gaan leren om "echte" sommen te maken in een werkboekje, moet het al heel veel kennen en kunnen. Lees hier over welke vaardigheden je kind moet beschikken voordat het kan leren rekenen.

Je denkt dat een gezin uit jouw omgeving hulp nodig heeft van een coach of een therapeut. Hoe zeg je dan zoiets tegen de ouders? Je kunt natuuriijk niet, zomaar uit het niets, tegen iemand zeggen dat zij, volgens jou, nu maar eens de hulp van een coach of therapeut moet inschakelen. Daar zou je ruzie door kunnen krijgen. Hier kun je lezen wat je wel kunt doen als je denkt dat iemand hulp nodig heeft.

Waar soms wel 30 kinderen dag in dag uit met elkaar in een beperkte ruimte verblijven, ontstaat er natuurlijk best wel eens een ruzie. Het is als ouder soms best lastig om in te schatten wat er nu precies aan de hand is en hoe je je kind het beste kan helpen. Lees hier meer over veel voorkomende oorzaken van ruzie in de klas.

Carol Dweck heeft onderzoek gedaan naar het verband tussen complimenten, je mindset en je succes op school. In dit artikel lees je er meer over.