Home » Faalangsttraining: Koele Bikkels

Koele Bikkels, faalangsttraining voor kinderen van 8 tot 16 jaar.

Met meer zelfvertrouwen je taken aanpakken: of kinderen nu last hebben van faalangst op school, bij het sporten of in de omgang met anderen, met de faalangsttraining ‘Koele Bikkels’ pakken ze hun faalangst snel en goed aan! De kern van deze Bikkeltraining zit hem in een andere manier van denken. Maar ook leren ontspannen, relativeren en een goede voorbereiding houden faalangst op afstand.

 

De faalangstreductie-training is geschikt voor kinderen van 8 tot 15 jaar. Met een klein groepje kinderen of individueel gaan we  intensief aan de gang om de faalangst echt aan te pakken. De kinderen leren wat faalangst is en welke soorten er zijn. Wanneer zij onderkennen welke soort faalangst bij hen speelt, is het tijd om hiermee te leren omgaan.

Het GGG-schema en het Bikkeldenken zijn belangrijke hulpmiddelen voor de kinderen. Steeds beter kunnen zij hun angst-gedachten uitdagen en omzetten naar helpende gedachten.

 

Bij een individueel traject bestaat de training uit 4 tot 6 bijeenkomsten van een uur per keer. Bij een individueel traject is er uiteraard meer ruimte om in te gaan op de specifieke situatie van je kind. Er wordt na iedere bijeenkomst huiswerk meegegeven om thuis verder te kunnen oefenen.

Tijdens de training leert je kind:

  • Wat faalangst is, welke verschillende soorten faalangst er zijn en van welke vorm je kind last heeft.
  • Stress bij zichzelf herkennen en inschalen.
  • Gedachten relativeren.
  • De baas worden over eigen gedachten (Bikkeldenken).
  • Relaties leggen tussen gebeurtenissen, gedachten, gevoelens, gedragingen en gevolgen.
  • Ontspannen en juist ademhalen.
  • Zich goed voorbereiden op taken: beter leren plannen.
  • Aan het eind van de training maakt ieder kind zijn eigen "Bikkelprotocol". Dit is een stappenplan, gebaseerd op de voorkeuren van je kind, wat gebruikt kan worden als zich in de toekomst een spannende situatie voor doet.

 

Regelmatig start er een groepstraining. In 4 lessen van anderhalf uur gaan we dan met een groepje van 2 tot 5 kinderen aan de slag. De kosten hiervoor zijn €160,00 inclusief BTW,  het intakegesprek, 4 lessen van anderhalf uur, tussentijdse evaluatie en eindgesprek en het werkboek "Koele Bikkels" 

Kies je ervoor je kind het traject individueel te laten volgen dan kun je kiezen voor een pakket of losse lessen. De precieze kosten kun je dan hier vinden. De training is geschikt voor kinderen van 8 tot 15 jaar, maar in de groepstraining kies ik er voor om leeftijdsgroepen van 8 tot 12 en van 12 tot 15 aan te houden. Zo kan ik beter aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen.

We starten altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek met de ouders om de situatie goed in kaart te brengen. Wil je je kind opgeven of meer informatie over de training "Koele Bikkels' dan kun je je gegevens achterlaten via het formulier onderaan de pagina. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.

Wil je je kind opgeven voor de training of heb je een vraag? Je kunt hier je gegevens achterlaten en dan neem ik contact met je op.