Home » Cursus: Mindset

Cursus: Mindset

 Is je kind ongemotiveerd voor school en leren? Gaat hij (of zij) uitdagingen het liefst uit de weg? Geeft hij snel op bij tegenslagen, fouten of onvoldoendes? Voelt hij zich dom wanneer hij  hard moet werken om iets onder de knie te krijgen? Kan hij niet tegen kritiek en wil hij graag de beste zijn?

Dan wordt hij waarschijnlijk belemmerd door een vaste mindset.

De term 'mindset' staat voor de manier waarop kinderen (en volwassenen!) denken over hun intelligentie, talenten en kwaliteiten. Prof. Carol Dweck ontdekte dat een vaste mindset de ontwikkeling belemmert, terwijl een groeimindset zorgt voor motivatie, doorzettingsvermogen en een passie voor leren. 

De training is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Aan de hand van het werkboek, ontwikkeld door het Talentenlab,  leren zij op een speelse manier met behulp van de figuren Growie en Fixie, de theorie van Carol Dweck kennen en onderzoeken zij hun eigen mindset. Met diverse oefeningen ontwikkelen zij een meer "groei-gerichte" manier van denken.

Praktische informatie

Leert je kind liever in een groepje? Geef je dan op voor de groepstraining.  Bij 2 aanmeldingen prikken we een startdatum. De kosten zijn dan €220,00  voor het hele traject, dit is inclusief BTW, het intakegesprek, 7 lessen van een uur, tussentijdse evaluatie, eindgesprek en het Werkboek: "Fixie en Growie" 

Past individuele begeleiding beter bij jouw kind? Dan zijn de kosten voor het hele traject €295,00. Er zijn dan 6 lessen. Het tijdstip van de begeleiding bepalen we dan in overleg. 

Je kunt je opgeven of meer informatie aanvragen via het formulier onderaan deze pagina. Ik neem dan contact met je op voor een kennismakingsgesprek. Wil je meer weten over de theorie van Carol Dweck? Probeer dan deze artikelen of kijk het Engelstalige filmpje.

Heb je een vraag over de Mindsettraining of wil je je kind opgeven? Dat kan via dit formulier: