Home » Cito-training

Cito-training

Heb je het gevoel dat "er niet uit komt wat er in zit"? Dan is een cito-training wellicht een oplossing.

Veel kinderen hebben moeite met de Cito-toets, terwijl zij op de gewone toetsen van school beter presteren. Logisch, want de toets van school vraagt naar de onderwerpen die in de weken daarvoor hard geoefend zijn. De manier van vragen en de onderwerpen zijn vertrouwd. Cito vraagt meer. De Cito-vragen gaan over alle geleerde stof, tot dan toe. Van kinderen wordt verwacht dat zij zelf uit de vraag kunnen halen welke oplossingsstrategie zij moeten gebruiken. Ook wordt er veel

gevraagd van hun leesvaardigheid. Omdat de vragen vaak in de vorm van "een verhaaltje" gesteld worden.

 

Bij de Cito-training brengen we eerst in kaart waar je kind precies moeite mee heeft. Is het het lezen en begrijpen van de vraag? Mist het wat kennis over de stof? Of heeft het moeite met het flexibel toepassen van verschillende oplos-strategieën? Dan gaan we gericht aan de slag om dat te verbeteren. Ook is er aandacht voor het omgaan met spanningen en de werkhouding. Zodat het straks met zelfvertrouwen zijn toetsen kan maken.

 

Bj individuele begeleiding reken ik het gewone uurtarief. In een groepje van minimaal 2 kinderen zijn de kosten €20,00 per keer. Dit is inclusief alle materialen. We starten altijd met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Zo kun je ontdekken of wij "een klik" hebben en of de cito-training aansluit bij jullie wensen.

 

Wil je je kind opgeven voor de Cito-training of heb je een vraag? Je kunt hieronder je gegevens doorgeven en dan neem ik contact met je op.