Home » Aanbod » Trainingen » Cursus: Mindset

Cursus: Mindset

 Is je kind ongemotiveerd voor school en leren? Gaat hij (of zij) uitdagingen het liefst uit de weg? Geeft hij snel op bij tegenslagen, fouten of onvoldoendes? Voelt hij zich dom wanneer hij  hard moet werken om iets onder de knie te krijgen? Kan hij niet tegen kritiek en wil hij graag de beste zijn?

Dan wordt hij waarschijnlijk belemmerd door een vaste mindset.

De term 'mindset' staat voor de manier waarop kinderen (en volwassenen!) denken over hun intelligentie, talenten en kwaliteiten. Prof. Carol Dweck ontdekte dat een vaste mindset de ontwikkeling belemmert, terwijl een groeimindset zorgt voor motivatie, doorzettingsvermogen en een passie voor leren. 

De training is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Aan de hand van het werkboek, ontwikkeld door het Talentenlab,  leren zij op een speelse manier met behulp van de figuren Growie en Fixie, de theorie van Carol Dweck kennen en onderzoeken zij hun eigen mindset. Met diverse oefeningen ontwikkelen zij een meer "groei-gerichte" manier van denken.

Praktische informatie:

De training kan in een groep en individueel gevolgd worden. Wat daarbij de beste keus is, is per kind en situatie verschillend. Een paar keer per jaar start er een groepstraining, De data hiervoor kun je vinden op de website of in de nieuwsbrief.

Het hele traject bestaat uit de volgende onderdelen:

-1 gratis en vrijblijvend intakegesprek met de ouders

-7 bijeenkomsten van een uur in een groepje van minimaal 2 en maximaal 5 kinderen. 7 sessies van een uur bij een individueel traject. 

- werkmap 

-2 keer telefonisch overleg gedurende de training (meestal na de 3e en de 6e bijeenkomst)

Wil je meer weten over de theorie van Carol Dweck? Probeer dan deze artikelen of kijk het Engelstalige filmpje.

Heb je een vraag over de Mindsettraining of wil je je kind opgeven? Dat kan via dit formulier: