Home » Wie ben ik

 

Ik ben Manon van Kreijl, moeder van twee inmiddels puberzonen. Na 16 jaar gewerkt te hebben als leerkracht in het basisonderwijs ben ik in 2016 gestart met mijn eigen praktijk “MVK Moment voor Kinderen”.

Eigenlijk wilde ik helemaal geen juf worden. Mijn moeder was juf en geen haar op mijn hoofd die er ook maar over piekerde om hetzelfde te gaan doen. En dus raakte ik na het VWO ‘op drift’. Hier een studie, daar een baantje maar niks bekleef. Tot ik bij één van mijn baantjes , bij een grote verzekeraar op een hypotheekafdeling nota bene, een leidinggevende trof die vond dat ik maar eens een loopbaanbegeleidingstraject moest gaan volgen. En drie keer raden wat daar uit kwam…juist: juf dus.

Dat bleek toch de plek voor mij. De Pabo ging me makkelijk af en ondanks al mijn verzet stalen de kinderen mijn hart. Ik vond het heerlijk om aan het begin van het jaar een club kinderen onder mijn hoede te krijgen en ze tien maanden later ouder, wijzer en met een heleboel nieuwe kennis en vaardigheden de zomervakantie in te sturen. De groei die de kinderen doormaakte, daar kon ik echt van genieten.

Een tikkeltje ambitieus was ik wel. In mijn klas werkten we niet met “maar” 3 niveaus. Echt niet, ieder kind had zijn eigen werk op zijn of haar eigen niveau. Hoe konden ze anders optimaal leren? En ja, dat koste me wel een beetje veel tijd en energie. Ik werkte de pauzes door en vaak was ik de laatste die ’s avonds het gebouw uitliep, maar dat gaf niet. Ik hield niet van half werk en ik hield dat best vol. En de kinderen deden het er zo goed op, ze leerden zo veel en ik kon zo’n positieve band met ze opbouwen.

Totdat ik dat natuurlijk niet meer volhield. Toen er in mijn privé-leven in korte tijd een aantal vervelende gebeurtenissen waren, hield ik dat helemaal niet meer vol. En zat ik opeens thuis. Met een dikke burn-out en een heleboel frustraties. In het traject om weer terug aan het werk te gaan bleek er maar één ding op te zitten. Als ik weer gewoon wilde werken dan moest ik leren om dat op een beetje ‘normale’ manier te doen. En dus deed ik dat, terug naar drie niveaus en geen speciale programma’s meer voor ieder kind. Ja, zo ging het met mij wel een stuk beter. Alleen ik vond het werk voor de klas helemaal niet meer leuk. En dat had niks met de kinderen of de ouders te maken maar alles met het heel vervelende gevoel dat ik nu half werk leverde.

En zo begon het langzaam te kriebelen. In de jaren ervoor had ik al aardig wat opleidingen gevolgd: een hele berg modules psychologie bij de Open Universiteit, de opleiding “Jonge Risico Kind” en "Kinder- en opvoedcoaching” en hoewel ik die opleidingen aanvankelijk uit nieuwsgierigheid had gedaan, voelde ik steeds meer de behoefte daar nu ook echt iets mee te gaan doen, en zo ontstond het idee om zelf een praktijk te beginnen. Een plek waar ik kinderen kon helpen en laten leren op een manier die bij hen past en waar ik de ruimte en de tijd zou hebben om de dingen die ik geleerd had in de loop van de jaren in praktijk te brengen. Want kinderen moeten eerst lekker in hun vel zitten voordat ze kunnen leren. En niet altijd maar verder met de volgende stap omdat de groep daar aan toe is, of omdat het jaarprogramma dat vraagt, maar de stappen zetten op een volgorde, tempo en manier die past bij hen. Dan gaat leren zoveel fijner en beter.

Zo is Moment voor Kinderen ontstaan. Een plek waar ik al mijn ervaring als juf, coach en moeder, in kan zetten en kan doen wat ik goed kan: ontdekken wat kinderen nodig hebben om verder te kunnen groeien en leren. En ze helpen dat ook te doen.

Het beginnen van die eigen praktijk heeft ook weer tot een nieuwe ontdekking geleid. Ik blijk gek te zijn op schrijven. Dat ontdekte ik bij het schrijven van blogs en artikelen voor deze website. Het leuke is dat dat weer tot een nieuw avontuur heeft geleid. Sinds januari 2017 mag ik voor Omroep West elke twee weken een column over onderwijs schrijven. Supertof vind ik dat!

Wil je nog meer weten? Kijk dan rustig eens rond op de website, daar kun je alles vinden over de verschillende vormen van begeleiding die MVK Moment voor Kinderen aanbiedt. Ook is er een Facebookpagina en je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief. En natuurlijk kun je ook gewoon eens bellen, mailen of een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek.

Manon 

Wil je een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek of heb je een vraag? Je kunt hieronder je gegevens achterlaten en dan neem ik contact met je op.