Home » begeleiding en trainingen in een groepje

begeleiding in een groepje

Voor kinderen die het liefst leren en groeien samen met andere kinderen is er keuze uit verschillende trainingen. Ook bij de groepstrainingen beginnen we het traject altijd met een uitgebreid intake-gesprek. Hierin bekijken we samen of de training bij jullie kind en verwachtingen aansluit. Ook zijn er tussendoor verschillende telefonische contactmomenten. Zo zorgen we samen dat jullie thuis kunnen aansluiten bij wat je kind op de training heeft geleerd. 

 

De trainingen vinden plaats op de praktijk (gezellig en laagdrempelig in mijn woonkamer). Een groepje bestaat uit minimaal 2 en uit maximaal 5 kinderen. Zo is er dus nog steeds veel ruimte voor persoonlijke aandacht en een gezellige sfeer. 

wat vonden anderen van de training?

"Onze dochter van 6 jaar heeft de bikkeltjestraining gevolgd. Ze moest erg wennen in groep 3 en we zagen met name dat ze al het nieuwe erg spannend vond, situaties uit de wegging en wat meer zelfvetrouwen kon gebruiken. De Bikkeltjestraining kwam als geroepen. In een klein veilig groepje kreeg ze 10 x een lesje waarin ze op een speelse wijze meer zelfvertrouwen op kon doen. Houding, stem, nee durven zeggen etc kwam aan bod. Het leuke van de training was ook hoe je ook als ouder op een positieve en luchtige manier hier mee aan de slag kan om je kind te helpen. Het bikkeltjesboek en thuisopdrachtjes in beloningsvorm was zo leuk en positief. Verder is Manon is iemand met een open en rustige uitstraling. We zijn erg blij dat onze dochter de cursus gedaan heeft. Ze is er ook met veel plezier naar toe gegaan en het heeft haar echt geholpen."

Omdat wij vonden dat onze zoon (9 jaar) steviger in zijn schoenen zou kunnen staan hebben we hem opgegeven voor de cursus Bikkels in de dop. Hij is geen één keer met tegenzin naar de opkomst gegaan!
En doordat ik zelf met hem de lesstof doornam heb ik er ook nog wat bijgeleerd.
Na de zeven lessen kan ik echt zeggen dat hij steviger in zijn schoenen staat en ook zijn juf op school gaf aan (zonder dat zij wist dat hij deze cursus volgt) dat zij een positieve verandering in het voor zichzelf opkomen had opgemerkt.

de trainingen

Hieronder vind je een overzicht van alle groepstrainingen die bij Moment voor Kinderen aangeboden worden. De eerstvolgende startdatum staat erbij. Mocht er nog geen startdatum gepland zijn voor de training die jij zoekt, laat het me dan vooral weten. Als het mogelijk is probeer ik dan een gaatje te vinden om met de door jullie gewenste training te starten. Als je klikt op de link vind je een uitgebreide omschrijving van de training. 

Bikkeltjes met Lef

Beter voor jezelf leren opkomen, meer zelfvertrouwen en relaxter zijn in nieuwe en spannende situaties.  Voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar.

Woensdag 19 september 2018 om 15.30 uur.

Er is nog één plekje vrij.


Bikkels in de Dop

Meer zelfvertrouwen, beter over jezelf denken en relaxter zijn in nieuwe situaties. Voor kinderen van 8 tot 12 jaar. 

Zaterdag 22 september 2018 om 13.00 uur.

 

Er zijn nog 3 plekjes vrij.


Koele Bikkels

Eindelijk van je faalangst af. Voor kinderen van 8 tot 12 jaar. 

Op dit moment is er geen datum ingepland. Heb je interesse in deze training, laat het weten via het formulier onderaan de pagina.


Mindset

Leren doorzetten voor kinderen die een uitdaging liever uit de weg gaan. 6 tot 12 jaar

Op dit moment is er geen datum ingepland. Heb je interesse in deze training, laat het weten via het formulier onderaan de pagina.


Huiswerktraining

Hoe blijf ik gemotiveerd en wat werkt voor jou het best? Voor kinderen uit groep 7 en 8 of voor kinderen uit de 1e en 2e klas van het VO.

Maandag 10 september 2018 om 16.30 uur. 

Er zijn nog 4 plekken vrij.


Alle teksten de baas!

Training begrijpend lezen voor kinderen van groep 5 t/m 8

Donderdag 13 september 2018 om 16.00 uur.

 

Er zijn nog 3 plekjes vrij.

meer informatie of je kind opgeven? 

Als je hieronder je gegevens achterlaat, bel ik je zo snel mogelijk terug.