Home » Aanbod » Weerbaarheidstraining: Bikkeltjes met lef!

Bikkeltjes met lef

Meer zelfvertrouwen, beter over jezelf denken en relaxter zijn in nieuwe situaties. Dat is de kern van de weerbaarheidstraining bedoeld voor kinderen van 4 tot 7 jaar "Bikkeltjes met lef". Kinderen komen beter voor zichzelf op en staan stabiel en zelfbewust in het leven.  Door stevig te leren staan en met opgeheven hoofd nieuwe situaties aan te gaan, groeit het zelfvertrouwen en emotionele weerbaarheid. Met verhalen, teken- en knutselopdrachten en spelletjes gaan we 'op reis' naar Bikkellandia waar de verschillende hoofdrolspelers de kinderen leren staan, denken, klinken en kijken als een Bikkel (assertief gedrag). Met hulp van Piepmiep Paula en Bikkelboy Bob leren de kinderen beter over zichzelf en nieuwe situaties na te denken. Het gaat hier om fundamentele basisvaardigheden als duidelijk nee zeggen, stevig staan, iemand aankijken, met luide stem praten en het denken 'als een Bikkel'.

 

De training bestaat uit 10 wekelijkse bijeenkomsten van een uur. Er wordt na iedere bijeenkomst huiswerk meegegeven om thuis verder te kunnen oefenen.

Er vindt altijd eerst een intakegesprek plaats met de ouders. Ouders hebben een belangrijke rol gedurende de training. Zij worden wekelijks met een uitgebreide ouderbrief op de hoogte gesteld van de inhoud van de bijeenkomsten en kunnen de precieze inhoud nalezen in het werkboek 'Bikkeltjes met lef'. Wekelijks krijgen de kinderen thuisopdrachten mee die zij samen met één of beide ouders moeten uitvoeren. Middels de ouderbrief weten ouders precies wat van hen verwacht wordt waarbij zij uitgebreide tips en aanwijzingen ontvangen. Het traject bevat vervolgens twee evaluatiemomenten zodat zowel ouders, kinderen als begeleiders op één lijn zitten en de beste resultaten kunnen worden geboekt.

 

De kosten van het hele traject, inclusief alle evaluatiegesprekken, het voorleesboek en het werkboek zijn €240,00

De groepstraining wordt gegeven bij mij op de praktijk of op school.

De training kan ook individueel gevolgd worden. De kosten hiervoor kun je vinden op de tarievenpagina.  Dan bepalen we de startdatum en locatie van de training, in overleg.
 

Je kunt je opgeven voor het intakegesprek met het formulier onderaan deze pagina.

De eerst volgende groepstraining start op zaterdag 24 februari om 15.30 uur.

Je kunt je hier opgeven: