Home » Aanbod » Hulp met school

Hulp met school.

Er zijn een heleboel redenen waarom kinderen op school niet altijd kunnen laten zien 'wat er in zit'. Soms is de reden dat er gewoon gaten in de kennis en vaardigheden van het kind zitten, dan is het een kwestie van 'bijspijkeren'. Maar soms is er meer aan de hand. De manier van

leren op school sluit niet aan, of er is iets niet in orde met de werkhouding of concentratie van je kind. Soms speelt faalangst een rol. 

In alle gevallen gaan we tijdens een uitgebreid intake-gesprek eerst samen op zoek naar de vermoedelijke oorzaak van het probleem. Indien nodig en gewenst ga ik ook met de leerkracht van je kind in gesprek, zodat we een zo goed mogelijk beeld van de situatie hebben.  Naar aanleiding hiervan maken we samen een plan en bedenken we met welke stappen je kind het best geholpen is. Dat kan 'gewoon' extra lees-, reken- of spellingles zijn, maar ook begeleiding op werkhouding, concentratie en zelfvertrouwen of een combinatie daarvan.

Wil je meer weten? Neem voor meer informatie contact met me op. Het intakegesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Je kunt je gegevens onderaan deze pagina achterlaten, dan neem ik contact op voor een kennismakingsgesprek.

Rekenen

Heeft je kind moeite met rekenen op school?

Ziet het door alle verschillende manieren van rekenen die

aangeboden worden door de bomen het bos niet meer?

Heeft je kind moeite met automatiseren?

Of lukt het gewone rekenen uit de methode wel, maar heeft het juist moeite met de Cito-vragen en de 'verhaaltjessommen'?

Een traject start met een beginmeting. Zo stellen we vast met welke onderdelen je kind moeite heeft en wat het instapniveau moet zijn. Naar aanleiding daarvan maak ik een inschatting van het aantal lessen dat nodig is en kunnen we aan de slag.

 

jamara-rekenen

Ik ben gecertificeerd Jamara-rekencoach. Jamara biedt een rekenprogramma dat geschikt is voor kinderen die heel veel moeite hebben met het leren van de basisvaardigheden van het rekenen. Ook voor kinderen met Dyscalculie is het geschikt. Wil je meer informatie, kijk dan op de aparte pagina over Jamara-rekenen.

technisch lezen

Technisch lezen is de term die gebruikt wordt voor het leren lezen zelf. Het leren van alle letters en klanken, het hakken en planken en het opvoeren van het tempo. Maar ook het lezen op toon (intonatie) en het goed gebruiken van de leestekens zijn belangrijk. 

Vindt jouw kind dit lastig? Ook dan kun je bij mij terecht. Ik maak gebruik van de methode: "Leesbalans". Een methode die gebruikt wordt voor kinderen met dyslexie of een vertraagde leesontwikkeling. 

Daarnaast is er veel aandacht voor het terugkrijgen van het plezier in lezen. 

Begrijpend lezen

Veel kinderen hebben moeite met begrijpend lezen en dat terwijl je het eigenlijk bij ieder vak nodig hebt. Daarom is er nu de leuke en leerzame training: 'Alle teksten de baas!'. Alle informatie hierover vind je op deze pagina.

spelling

Ook hier starten we met een beginmeting. Zo weten we met welke onderdelen je kind moeite heeft en op welk niveau we precies moeten beginnen. Afhankelijk van de leerstijl van je kind gaan we gestructureerd aan de slag, zodat je kind het overzicht over de spellingregels weer krijgt.

Aan de slag met werk- en luisterhouding

Lijkt het wel of alles in de les langs je kind heen gaat en heeft het achteraf geen idee meer van het nou ook al weer moest doen? Heeft je kind moeite zich te concentreren en zijn aandacht bij de les te houden? Vind je kind het lastig om aan de slag te gaan? Weet je kind niet goed wat te doen als het er niet uit komt? Of is het lastig de hoofd- en bij zaken te scheiden? Niet alle kinderen zijn van "nature" modelleerlingen. Gelukkig kun je daar met oefening en wat goede handvatten wel veel aan verbeteren. Ook hiervoor kun je terecht bij Moment voor Kinderen.

Huiswerktraining

Hoe leer je het best je woordjes? Hoe zorg je dat je altijd je spullen bij je hebt? Hoe maak je een huiswerkplanning? Hoe kun je leren voor wiskunde of geschiedenis? Hoe zorg je dat je je boeken op tijd uit hebt? En hoe hou je jezelf gefocust en gemotiveerd? Hier gaan we samen mee aan de slag. In 6 lessen zoeken we samen uit welke strategieën het best bij jouw kind passen. Waar we uiteindelijk een eigen huiswerkplan van maken. Zodat je kind precies weet wat voor hem of haar werkt en hoe het zijn huiswerk aan moet pakken. De training is geschikt voor kinderen van 10 tot 16 jaar.

Wil je kind opgeven of heb je een vraag? Je kunt hier je gegevens doorgeven, dan neem ik contact met je op.