Home » Aanbod » Hulp met school

Hulp met school.

Heb je hulp nodig met rekenen, lezen, spelling of studievaardigheden. Dat kan. In praktijk in Zoetermeer of op school. Individueel of in een groepje.

 

 Ik geef hulp aan kinderen op de basisschool maar ook aan middelbare scholieren en volwassenen die worstelen met de reken- of taaltoets of beter willen leren rekenen of spellen voor hun opleiding. Neem voor meer informatie contact met me op. Het intakegesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Je kunt je gegevens onderaan deze pagina achterlaten, dan neem ik contact op voor een kennismakingsgesprek.

 

bikkeltraining2-2.png

Reken Remedie

Mindset-5.png
PDF
Informatie_RekenRemedie_ouders
PDF [1.8 MB]
Download (45 downloads)

Heeft je kind moeite met rekenen op school?

Ziet het door alle verschillende manieren van rekenen die aangeboden worden door de bomen het bos niet meer?

Heeft je kind moeite met automatiseren?

 

Dan is de methode Reken Remedie misschien een oplossing. 

De methode biedt alle losse onderdelen van het rekenen, vanaf de basis, stap voor stap aan. Zodat je kind in de klas precies weet wat hij moet doen en weer met meer zelfvertrouwen en plezier zijn rekenwerk kan maken.

Een traject start met een beginmeting. Zo stellen we vast met welke onderdelen je kind moeite heeft en wat het instapniveau moet zijn. Naar aanleiding daarvan maak ik een inschatting van het aantal lessen dat nodig is en kunnen we aan de slag.

Voor meer informatie kun je ook hier gebruik maken van het onderstaande formulier, ook kun je meer lezen over deze methode in de informatiefolder voor ouders over de methode Reken Remedie.

 

Naast de methode rekenremedie maak ik veel gebruik van Spellingsprint waarmee je heel systematisch aan de slag gaat met alle deelvaardigheden van het rekenen. Kinderen maken hiermee snel een enorme groei door.

Begrijpend lezen

Veel kinderen hebben moeite met begrijpend lezen en dat terwijl je het eigenlijk bij ieder vak nodig hebt. Daarom is er nu de leuke en leerzame training: 'Alle teksten de baas!'. Alle informatie hierover vind je op deze pagina.

Alletekstendebaas-1.png

Aan de slag met werk- en luisterhouding

Lijkt het wel of alles in de les langs je kind heen gaat en heeft het achteraf geen idee meer van het nou ook al weer moest doen? Heeft je kind moeite zich te concentreren en zijn aandacht bij de les te houden? Vind je kind het lastig om aan de slag te gaan? Weet je kind niet goed wat te doen als het er niet uit komt? Of is het lastig de hoofd- en bij zaken te scheiden? Niet alle kinderen zijn van "nature" modelleerlingen. Gelukkig kun je daar met oefening en wat goede handvatten wel veel aan verbeteren. Ook hiervoor kun je terecht bij Moment voor Kinderen.

Huiswerktraining

Hoe leer je het best je woordjes? Hoe zorg je dat je altijd je spullen bij je hebt? Hoe maak je een huiswerkplanning? Hoe kun je leren voor wiskunde of geschiedenis? Hoe zorg je dat je je boeken op tijd uit hebt? En hoe hou je jezelf gefocust en gemotiveerd? Hier gaan we samen mee aan de slag. In 6 lessen zoeken we samen uit welke strategieën het best bij jouw kind passen. Waar we uiteindelijk een eigen huiswerkplan van maken. Zodat je kind precies weet wat voor hem of haar werkt en hoe het zijn huiswerk aan moet pakken. De training is geschikt voor kinderen van 10 tot 16 jaar.

Wil je kind opgeven of heb je een vraag? Je kunt hier je gegevens doorgeven, dan neem ik contact met je op.