Home » Aanbod » Cursus: Remweg voor ouders

Cursus: "Remweg" voor ouders.

Tijdens hun ontwikkeling leren kinderen gaandeweg hun impulsen te beheersen en hun aandacht te reguleren. Sommige kinderen slagen daar niet goed in: ze kijken of luisteren bijvoorbeeld niet goed, zodat ze niet precies weten wat er van hen verwacht wordt; ze maken geen plannetjes, denken niet van tevoren even na, maar doen het eerste dat in hen opkomt, zonder rekening te houden met de gevolgen van hun handelen. Bij deze kinderen lijkt de REM waarmee ze hun impulsen kunnen beheersen WEG te zijn; ze kunnen niet voor langere tijd geconcentreerd aan een taak blijven werken. Ze stappen vaak over op een volgende activiteit, zonder de vorige echt af te maken; ze laten zich makkelijk afleiden door prikkels waar ze geen aandacht aan zouden moeten besteden; vaak zijn deze kinderen motorisch onrustig; ze zitten voortdurend te friemelen, zijn steeds in de weer. Dit alles kan gevolgen hebben voor hun schoolprestaties en voor hun contacten met andere kinderen en volwassenen. ook kan het gevolgen hebben voor de sfeer in huis.

 

Juist impulsieve kinderen hebben heldere regels en consequenties nodig. In deze training werken we met het "stop-denk-doe" principe. U leert hoe u uw kind kunt laten "stoppen", kunt laten nadenken en reflecteren. daarnaast krijgt u meer inzicht in het gedrag van uw kind.

 

De cursus bestaat uit 8 lessen. Bij de cursus hoort een werkboek en u krijgt huiswerk opdrachten om met uw kind uit te voeren.

De cursus kan individueel gevolgd worden. Dan reken ik het normale uurtarief.  Als u de cursus liever in een groep volgt kan dat ook. Bij minimaal 2 inschrijvingen prikken we een startdatum. De kosten zijn dan €160,00 voor de hele cursus. . Alle prijzen zijn inclusief BTW en alle benodigde materialen.

Wilt u zich inschrijven voor de cursus of meer informatie? Dan kunt u zich inschrijven via het formulier hieronder.